Skype omogućio HD video pozive kao odgovor na konkurenciju

Samo nekoliko dana nakon što se pojavio rivalski servis Google Duo Skype je krenuo u akciju unapređivanja sopstvenog servisa, te je novi Skype for Web dobio HD verziju kako za pojedinačne, tako i za grupne video razgovore, potom opciju za snimanje razgovora, panel za notifikacije, te @mentions u okviru grupnih razgovora.

PCPress.rs Image

Tu su i neke druge opcije, poput one koja podseća na WhatsApp for Web, te nudi mogućnost pretrage određenih termina u okviru komunikacije, čime se olakšava pronalaženje određenih tema u okviru Skype komunikacije. Tu je i chat galerija u okviru koje su sačuvani svi fajlovi, linkovi i fotografije koje su korisnici prethodno delili u okviru razgovora.

PCPress.rs Image

Skype for Web je dostupan u okviru Windows-a 10, te Mac OS X 10.12 i novijih verzija, ali samo u okviru novijih verzija Google Chrome ili Microsoft Edge pretraživača. Postojeći korisnici bi trebalo automatski da se loguju, dok će svi ostali morati da naprave naloge kao i u okviru bilo kojeg drugog servisa. Još uvek se ne zna zašto se ne pominju Safari i Firefox, a testovi ukazuju na to da ovi pretraživači za sada ne podržavaju Skype web servis.

Pročitajte i:  Kako preuzeti Google Chrome ili Microsoft Edge na Mac računaru

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,