Skype za Android otkriva podatke korisnika

PCPress.rs ImagePropust u programu Skype za Android mogao bi da omogući kriminalcima pristup ličnim podacima sa smartfonova, uključujući korisnikovo ime, mejl adresu, kontakte i istoriju ćaskanja. Jedna kompanija koja je bavi bezbednošću na internetu nazvala je taj propust nepoštovanjem privatnosti korisnika.

Prošle nedelje je otkriveno da Skype na Androidu ne blokira pristup fajlovima koji sadrže podatke o korisničkom nalogu i vlasniku smart telefona, od punog imena i prezimena, datuma rođenja do alternativnih brojeva telefona, istorije ćaskanja i svih kontakata na Skype-u. Ne samo da se tim podacima može pristupiti, već nisu enkriptovani.

Iz kompanije Skype priznali su u petak da postoji „propust“ za Android klijenta i obećano je da će problem biti rešen, mada nije utvrđeno kad će to biti. U nedelju uveče još nije popravljena Skype aplikacija za Android. Iz kompanije Sophos, lidera za bezbednost, poručuju korisnicima Androida da izbrišu Skype sa svojih smart telefona dok se problem ne reši.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Dostupne šifrovane rezervne kopije za WhatsApp
SBB

Tagovi: , ,