Slačik, direktor sektora telekomunikacija u PPF grupi: Jačaćemo lidersku poziciju Telenora u Srbiji

Novi vlasnik Telenora u Srbiji, PPF grupa će nastaviti da jača lidersku poziciju te kompanije i poboljšava usluge za korisnike, izjavio je danas izvršni komercijalni direktor sektora telekomunikacija u PPF grupi Marek Slačik.

PCPress.rs Image
PPF je kupio Telenorove operacije u četiri zemlje, uključujući i Srbiju, jer veruje u potencijal tih tržišta i ima ambiciju da razvija telekomunikaciono poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi, rekao je u Beogradu na regionalnoj konferenciji o telekomunikacijama i medijima “Digital 2018”. “Odluka o kupovini Telenorovih kompanija u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Mađarskoj bila je strateška, jer je ovaj region za nas prirodan drugi dom. Telekomunikacije su jedna od dve najveće oblasti poslovanja PPF grupe, kojima se bavimo u Češkoj i Slovačkoj od 2012. godine. Druga važna oblast našeg poslovanja su finansijske usluge kojima se bavimo više od 20 godina”, rekao je Slačik.

Slačik je ocenio da je u Srbiji tržište telekomunikacija dinamično. “U mobilnoj telefoniji, Telenor Srbija je lider po prihodima i po SIM tržišnom učešću i predvodi digitalizaciju u okviru telko sektora. Naša ambicija da ostanemo na vrhu neće se promeniti. Imamo veoma dobru osnovu za dalje jačanje ove pozicije. Želimo da nastavimo da aktivno doprinosimo razvoju tržišta i poboljšanju usluga za korisnike”, istakao je Slačik.

PCPress.rs Image

Dodao je da korisnici u Srbiji imaju visoka očekivanja, žele da koriste intezivno internet, kao i da imaju najnovije modele pametnih uređaja. Mobilni operateri, po njegovim rečima nastoje da odgovore na rastuće potrebe korisnika i tu PPF grupa vidi priliku da dalje razvija tržište. “Naš cilj je da nastavimo sa aktivnim radom na rastu i razvoju konkurentnog tržišta. Ono što možemo da donesemo iz grupe su znanje i veštine za unapređenje proizvoda i procesa – da iz šest zemalja u kojima poslujemo donesemo ono što je najbolje i to primenimo i na tržištu Srbije”, rekao je Slačik.

PPF grupa je krajem jula ove godine završila preuzimanje telekomunikacionih kompanija Telenora u Srbiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, a cena te transakcije je bila 2,8 milijardi evra. Telenor u Srbiji je bio u vlasništvu norveškog Telenora koji je jula 2008. kupio kompaniju mobilne telefonije Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera za 1,513 milijardi evra. PPF je najveća investiciona grupa u centralno-istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije.

Izvor: Beta

Facebook komentari: