Sledeći Xbox podržavaće 8K rezoluciju

Sledeća generacija konzola imaće znatno unapređen hardver u odnosu na trenutno aktuelnu generaciju. Microsoft naravno, aktivno učestvuje u tome i trenutno radi na kreiranju do sada najmoćnije Xbox konzole. Iz kompanije su objavljeni prvi detalji o novoj konzoli, koja je radno nazvana „Project Scarlett“.

PCPress.rs Image

Jedno od najvećih unapređenja biće u tome da će sledeća Xbox konzola podržavati 8K rezoluciju, uz maksimalni framerate od 120 fps. Konzola će imati SSD storidž, koji će se koristiti i kao virtuelni RAM, kako bi vreme učitavanja igre bilo minimalizovano, a generalno, hardver će biti toliko moćan da će obezbediti ray tracing u realnom vremenu.

Prema izjavama iz Microsoft-a, nova generacija konzole predstavljaće najveći iskorak u odnosu na sve prethodne generacije. Hardver implementiran u novi Xbox biće četiri puta moćniji od onog u Xbox One X konzoli.

Za sada smo još daleko od komercijalne upotrebe ove konzole, jer je njen zvaničan izlazak na tržište predviđen za kraj 2020. godine, a uz konzolu će biti predstavljen i novi Halo naslov – Halo Infinite.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,