Smart: Adobe CS4 Roadshow

DSC_0118 Na restoran-brodu „Zeppelin“ na levoj strani Dunava u Novom Sadu, po prvi put je predstavljena nova kolekcija programa za Web, dizajn i video obradu, Adobe Creative Suite 4 kompanije Adobe Systems Incorporated. Prezentaciju su održale novosadska kompanija Smart doo kao zvanični Adobe Volume Channel Partner u saradnji sa zvaničnim distributerom Adobe programa HSM Informatika Beograd.

Adobe Creative Suite 4 predstavlja novu generaciju softvera jer je osposobljen za moćne cross-media tehnologije pomoću kojih mogu da se stvore izvanredni proizvodi, ideje ali i iskustva kako za štampu, tako i za web ili mobilne uređaje. Značajni pomaci u radnim procesima, kompatibilnost svih aplikacija i integracija, prisutnost Flash tehnologije unutar linije proizvoda, su glavne karakteristike ovog do sada najznačajnijeg Adobe izdanja.

Adobe Creative Suite 4 Master Collection je jedno od najopsežnijih kreativnih izdanja današnjice. Omogućava izradu različitih sadržaja i prilagođavanje ideja za gotovo svaki medij – štampu, web, interaktivne sadržaje, video, audio i mobilne uređaje. Unapređeni radni procesi uz mnoštvo inovacija i novih karakteristika ruše granice između dizajnera i programera. Od sada datoteka jednog programa može jednostavno da se otvara i u svim drugim aplikacijama unutar Creative Suite linije proizvoda što znatno ubrzava proces stvaranja i povećava produktivnost dizajnera i programera.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dodaje generativnu AI 

Adobe Creative Suite 4 predstavio je Zoran Imširagić sertifikovani Adobe prezenter. Imširagić je ovom prilikom prisutnima pokazao nove i poboljšane verzije aplikacija za dizajn poput novog Live Preflight alata u InDesign-u CS4 koji omogućava da dizajneri brzo uoče sve produkcione greške, a s druge strane je fleksibilni Links panel koji omogućava efikasnije plasiranje dokumenata. Jedna od najznačajnijih novosti u Photoshop-u CS4 i Photoshop-u CS4 Extended verziji sigurno je revolucionarni alat Content-Aware Scaling koji automatski rekompozira sliku uz mogućnost da prilikom izmene dimenzija slike svi bitni delovi slike ostanu nepromenjeni, a ne treba zaboraviti i nove mogućnosti manipulacija 3D objektima.

Neke od predstavljenih novosti i poboljšanja u Adobe Illustrator-u CS4 su poboljšani grafički stilovi, transparentnost u gradientima, poboljšano uređivanje u Appearance panelu, Multiple artboards koji predstavljaju dosad najmoćniji način organizovanja projekata s višestrukim stranicama i različitim outputima. Predstavljene su i nove i poboljšane verzije aplikacija za web dizajn i izradu web stranica poput Object based animation modela u Adobe Flash-u CS4 Professional, koji pojednostavljuje proces animacije i čini ga puno prihvatljivijim novim korisnicima. Pored toga Flash CS4 Professional sadrži i mogućnosti 3D transformacija poput 3D Rotate i Translate alata i Bones alata koji olakšava kreiranje realističnijih animacija između povezanih objekata, kao i Deco alat koji omogućava pretvaranje bilo kog simbola u momentalni dizajn alat. Adobe Dreamweaver CS4 obeležava višestrani radni prostor i nove karakteristike, poput Related Files i Code Navigator, koje unapređuju proces rada s modernim web stranicama i osnovni kod složenih dokumenata koji uključuju eksterne CSS dokumente, JavaScript podatke i linkovane datoteke i serverske kodove. Pored ovih predstavljene su još i mnoge druge karakteristike novog Adobe Creative Suite 4 .

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dobija AI asistenta

Adobe Creative Suite 4 Master Collection sadrži sledeće aplikacije: InDesign CS4, Photoshop CS4 Extended, Illustrator CS4, Acrobat 9 Pro, Flash CS4 Professional, Dreamweaver CS4, Fireworks CS4, Contribute CS4, After Effects CS4, Adobe Premiere Pro CS4, Soundbooth CS4, Adobe OnLocation CS4, Encore CS4, Adobe Bridge CS4, Adobe Device Central CS4, Dynamic Link, Version Cue CS4.

Izvor: www.smart.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,