Snapchat će plaćati autore indie muzike do 100,000 dolara

Snap je uspostavio novi program grantova za plaćanje indi muzičara koji stoje iza popularnih pesama na Snapchat-u. Osnovao je Snapchat Sounds Creator Fund da prepozna nove, nezavisne umetnike za kritičnu ulogu koju imaju u pokretanju video kreacija.

Snapchat će plaćati autore indie muzike do 100,000 dolara

Snapchat Sounds Creator Fund pomaže nezavisne umetnike

Počevši od avgusta, fond će davati umetnicima koji distribuiraju muziku na Snapchat Sounds preko DistroKid-a ukupno do 100.000 dolara svakog meseca. Za sada je program ograničen na 20 pesama svakog meseca. Umetnici koji stoje iza svake od pesama koje Snapchat odabere dobiće 5.000 dolara. Umetnici moraju da imaju najmanje 18 godina da bi bili kvalifikovani, ili 16 ako imaju pismenu saglasnost roditelja ili staratelja.

Snapchat je u oktobru 2020. počeo da dozvoljava korisnicima da prikače muziku na snimke preko funkcije Sounds. Kreatori su napravili više od 2,7 milijardi video snimaka sa muzikom iz Sounds-a i ukupno su prikupili više od 183 milijarde pregleda. Snapchat Sounds Creator Fund izgleda kao razuman način da se nagrađuju muzičari čiji je rad postao viralni hit na platformi ili je pomogao kreatorima da se izraze.

Pročitajte i:  Snapchat pruža mogućnost da se isprobaju Cartier prstenovi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: