BIZIT plus

Snapchat: Nova funkcija za roditelje

Snapchat je nedavno predstavio novu bezbednosnu alatku, a u pitanju je Family Center. Nova funkcija roditeljima omogućava da vide s kim deca komuniciraju, ali ne i o čemu, pa je porede sa situacijom u kojoj se deca posmatraju dok se igraju u parku, ali se ne prisluškuje o čemu razgovaraju s vršnjacima.

PCPress.rs Image

Family Center dakle omogućava da se provere liste prijatelja, a posebno nalozi s kojima se najviše komunicira. Sumnjivi nalozi mogu da se prijave, a i tinejdžeri imaju određenu kontrolu, budući da mogu da provere kako roditelji ili staratelji vide njihove naloge, slično kao s opcijom “View as” na platformi Facebook. Za razliku od sličnih opcija na drugim društvenim mrežama, Snapchat Family Center ne daje mogućnost da se ograniči vreme koje deca provode u aplikaciji.

Da bi pristupili funkciji, roditelji moraju da otvore sopstvene Snapchat naloge, te da se “sprijatelje” sa svojim potomstvom. To na kraju znači da su deca upućena u roditeljske namere, tako da nema njuškanja bez njihovog znanja.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Meta pooštrava bezbednost tinejdžera na Facebooku i Instagramu restrikcijama za direktnu komunikaciju