BIZIT plus

Snapchat sada ima više korisnika na Androidu nego na iOS-u

Nakon godina tokom kojih su se korisnici žalili da je aplikacija Snapchat na Androidu inferiorna u odnosu na iOS verziju, kompanija ju je iznova izgradila kao „investiciju“.

PCPress.rs Image

Snapchat za Android doveo do povećanja korisnika aplikacije

Ispostavilo se da se ta investicija u velikoj meri isplatila, jer je nova aplikacija Snapchat dovela do ogromnog povećanja broja korisnika Androida. Reuters izveštava da je Snapchat tokom prvog tromesečja 2021. zabeležio 22-dnevno povećanje dnevnih aktivnih korisnika tokom prvog kvartala 2021. godine, sa približno 280 miliona korisnika, što je nadmašilo očekivanja analitičara. Preko 50% tog rasta došlo je izvan Severne Amerike. Sa toliko globalnog rasta, veći deo proširene korisničke baze je na Androidu, a ne na iOS-u. To je u velikoj meri zasluga obnovljene aplikacije Snapchat za Android koja je debitovala prošle godine.

Snapchat-ova baza korisnika Android po prvi put premašuje bazu na Apple iOS-u, saopštila je kompanija. Kako je sve više ljudi izvan Sjedinjenih Država preuzimalo novu aplikaciju, gde Android telefoni dominiraju nad iPhoneima, Snap je dodao podršku za više jezika i dodao više medijskog sadržaja prilagođenog publici u određenim zemljama.

Pročitajte i:  Instagram: Nova opcija za lociranje prijatelja

Snap je započeo obnovu svoje Android aplikacije koja se borila sa tehničkim greškama, još 2018. godine.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: