BIZIT plus

Snapdragon 675 za bolje telefone iz srednjeg segmenta

Qualcomm je početkom oktobra predstavio novu Snapdragon 675 mobilnu platformu, donoseći napredniji AI, te bolju kameru na telefone iz srednjeg segmenta.

PCPress.rs Image

Iz kompanije tvrde da Kryo 460 jezgra, koja su korišćena u okviru Snapdragon 675 modela, omogućavaju do 30% brže pokretanje video igara, te za 35% brže pretraživanje interneta, a u poređenju sa Kryo 360 jezgrima koja se nalaze u okviru Snapdragon 670 modela. Iako Qualcomm još uvek nije objavio benchmark rezultate, na Geekbenchu su se pojavili oni koji se tiču uređaja koji funkcioniše uz pomoć Snapdragon 675 čipseta, pružajući informacije o performansama novog čipseta kompanije Qualcomm za telefone iz srednjeg segmenta.

PCPress.rs Image

Još uvek nije poznato o kojem se telefonu radi, a poznato je samo da je testirani uređaj podržan sa 4GB RAM-a i Android 9.0 Pie operativnim sistemom. Snapdragon 675 je osmojezgarni čipset, te ima nova ARM Cortex-A76 jezgra, a pored toga tu je i nešto slabiji Adreno 612 GPU, za koji iz kompanije tvrde da je optimizovan tako da donese kvalitetno gejming iskustvo.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: MySmartPrice

Facebook komentari: