ERP 2024

Viralni video sadržaji koji ugrožavaju prirodu

U video sadržaju koji je nedavno postao viralan jedan medvedić pokušava da se popne uz snegom zavejanu padinu, dok ga majka čeka na vrhu. Nakon nekoliko neuspelih pokušaja mladunac stiže do vrha, a sve to je zabeleženo kamerom. I dok je onima koji su video delili i komentarisali na društvenim mrežama ovaj sadržaj inspirativan, eksperti tvrde da se radi o neodgovornom ponašanju koje ugrožava medvede i prirodu uopšte.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da trenirano oko u ovom video sadržaju prepoznaje strah, te pravilno tumači situaciju u kojoj su se medvedi našli, a koju prisustvo drona koji snima samo pogoršava. Tako je video pokrenuo raspravu o odgovornom korišćenju dronova u divljini, a sadržaj koji je postao viralan je dobra prilika da ova tema stigne do što većeg broja ljudi.

https://twitter.com/ziyatong/status/1058769320887513090

Odgovorno korišćenje dronova moglo bi da ublaži posledice u ovakvim situacijama, te se onima koji smatraju da je neophodno da prave ovakve snimke preporučuje da dronove oprezno koriste u blizini divljih životinja, budući da različite vrste na njih različito reaguju.

Pročitajte i:  Podvodni dron u akciji: Tajne stogodišnje olupine

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,