BIZIT plus

Sony Ericsson predstavlja dva Xperia smartfona

PCPress.rs ImageSony Ericsson predstavio je smartfone Xperia Mini i Xperia Mini Pro u Londonu u četvrtak petog maja. Oba koriste operativni sistem Android 2.3 i imaju Snapdragon procesor s taktom od 1GHz. Oba smartfona pojaviće se na tržištu u julu, ali cena još nije otkrivena. Oba nova modela imaju ekran osetljiv na dodir dijagonale tri inča, ali Pro ima tastaturu na izvlačenje, slično ranijem uređaju Xperia Pro.

Sony Ericsson je fabrički instalirao klijenta za Facebook u oba uređaja i društvenoj mreži se može odmah pristupiti iz najčešće korišćenog menija u kome se nalaze i galerija fotografija, muzički plejer, imenik i kalendar. Oba modela imaju kameru od pet megapiksela, koja pravi i video-zapise u HD rezoluciji. A Xperia Mini je najmanji smartfon koji može da pravi HD snimke. Oba smartfona imaju mikroSD karticu od 2 GB koja se može proširiti na 32 GB.

Xperia Mini Pro ima ugrađen Microsoft Office i besplatan softver McAfee, podržava Exchange mail i webmail. Pro je, s dimenzijama od 9 cm x 5,5 cm x 2 cm kad je zatvoren i težinom od 135 grama, donekle veći od modela Xperia Mini.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC