BIZIT plus

Sony konačno otključava PS5 SSD slot za sve

Nakon beta testiranja drugog velikog ažuriranja PlaiStation 5 firmware-a, Sony je spreman da ga predstavi svima, zajedno sa novim verzijama sistemskog softvera PS4 i mobilnim aplikacijama PlayStation. Kompanija je 10 meseci nakon što je pustila konzolu, konačno otključala slot za proširenje interne memorije za sve.

Sony konačno otključava PS5 SSD slot za sve

Omogućen prenos PS4 i PS5 igara na iOS i Android uređaje

Iako postoji mogućnost skladištenja igara na eksternom hard disku, PS5 naslovi sa USB memorijes se ne mogu pokrenuti. Međutim, može se iskoristiti kompatibilni M.2 SSD uređaj kao unutrašnja memorija sistema za igre za PS5, PS4 i medijske aplikacije. Važno je napomenuti da nijedan M.2 disk neće raditi, tako da će korisnicima trebati onaj sa ugrađenom rashladnom strukturom. Ažuriranje dodaje i neke druge korisne funkcije, uključujući podršku za 3D zvuk za ugrađene TV zvučnike, koji se može aktivirati kroz meni zvuka.

Neke ključne promene korisničkog interfejsa su takođe deo sutrašnjeg ažuriranja. Uvedene su i dodatne opcije prilagođavanja za Control Center, uključujući i veći izbor o tome koje kontrole uključiti u traku pri dnu ekrana. Konzola će automatski snimati isečke najboljih trenutaka igrača, poput boljeg postizanja vremena ili rezultata kada se takmiče u izazovima. Tim isečcima pristupa se iz Media Gallery-je ili sa kartice izazova u Control Center-u. Nadogradnje dolaze i za mobilne aplikacije PlayStation. Od sutra je omogućen prenos PS4 i PS5 igara na iOS ili Android uređaj preko mobilnih mreža.

Pročitajte i:  PS5 Pro stiže tokom praznične sezone  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: