BIZIT plus

Sony lansirao novi Walkman, 44 godine nakon originala

Sony je, četiri i po decenije nakon što je promenio svet muzike sa svojim Walkman-om, predstavio njegovog naslednika. Walkman NW-A306 omogućava korisnicima da pristupaju Internetu, tako da mogu da preuzimaju muziku na svoj uređaj, ili da ih strimuju direkno sa muzičkih servisa kao što su Spotify ili YouTube.

PCPress.rs Image

Uređaj ima displej osetljiv na dodir, dijagonale 3.6 inča, ali i fizičke kontrole postavljene na bočnoj ivici. To korisnicima omogućava da kontrolišu reprodukciju bez gledanja, čak i kada se Walkman nalazi u džepu.

NV-A306 zasnovan je na Android 12 operativnom sistemu i podržava (neke) od Android aplikacija. Među njima su, naravno, aplikacije svih muzičkih servisa, Ali i Google Chrome browser. Walkman koristi AI kako bi podigao kvalitet kompresovane digitalne muzike, a Sony tvrdi da je zvuk daleko bolji nego na bilo kom mobilnom telefonu. To verovatno i nije bilo teško postići, jer se već godinama unazad, proizvođači mobilnih telefona utrkuju samo u jednom – ko će ponuditi bolje i kvalitetnije kamere, dok su sve ostale funkcionalnosti gurnute u drugi plan.

Pročitajte i:  PS5 Pro stiže tokom praznične sezone  

Kako bi zadržao „retro“ šmek, NV-A306 poseduje standardni 3.5 mm audio izlaz za slušalice, iako omogućava i bežično, bluetooth povezivanje. Jedino što se u pakovanju ne dobijaju slušalice, već će korisnik morati sam da ih obezbedi.

Najveći „problem“ kod ovog uređaja je njegova cena, koja iznosi oko 400 evra. To je u rangu mobilnih telefona srednje klase. E sad, da li se isplati ili ne, zavisi od korisnika. Ukoliko im je prioritet kvalitet zvuka, onda bi trebali da razmisle o ovom modelu, a ako im je slušanje muzike samo sporedna zabava, onda je to verovatno samo „bacanje para“. Jednu stvar smo sigurni – NV-A306, teško da će dostići popularnost i slavu originala iz 1979. godine.

Izvor: Daily Mail

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,