Sony Mobile predstavio nove Xperia telefone

PCPress.rs ImageNa prvoj MWC konferenciji za štampu, od kako nastupa kao samostalni proizvođač mobilnih telefona, Sony je predstavio dva telefona koja proširuju Xperia liniju proizvoda, započetu sa Xperia S, prošlog meseca na CES sajmu u Las Vegasu. Čast da nastave niz pripala je Xperiji P i Xperiji U. Oba telefona nastavljaju politiku karakterističnog minimalističkog dizajna, započetog sa Xperia S modelom.

Najmanji u familiji, Xperia U, ima ekran dijagonale 3,5 inča, FWVGA rezolucije (480 x 854 tačaka), Sonijevu xLOUD tehnologiju (pojačava muziku u slušalicama), 5 MP kameru sa 720p videom, i 1 GHz dual-core procesor. Operativni sistem je Android 2,3.

Prvi do najmanjeg, sa ekranom dilagonale 4 inča, odnosno qHD rezolucije (540 x 960 tačaka), je Xperia P. Njegovu poleđinu krasi kamera rezolucije 8 MP i 1080p video mogućnostima. Kućište je izrađeno od aluminijuma i ovom Android telefonu daje jedinstven i moderan izgled. Upravljačka snaga je data Androidu 2,3, sa predviđenim ažuriranjem na verziju 4,0 (Ice Cream Sandwich).

Oba telefona će biti u prodaji sredinom godine.

Izvor: Sonymobile

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole
SBB

Tagovi: