Sony nastavlja sa proizvodnjom PS4 konzole i u 2022. godini

Nabavka PlayStation 5 konzole je i dalje u domenu naučne fantastike za najveći broj kupaca, jer nedostatak delova ozbiljno usporava njihovu proizvodnju. Zbog toga je Sony Interactive Entertainment odlučio da nastavi sa proizvodnjom PS4 konzole i tokom 2022. godine.

ps4

PS4 nastavlja svoj put

Prvobitno je bilo zamišljeno da kompanija prekine sa proizvodnjom ove konzole krajem 2021. godine, kako bi se napravilo dovoljno prostora za prodaju PS5 konzole. Međutim, logistički i proizvodni problemi doveli su do promene u planovima, pa će PS4 konzole i dalje biti prisutne na rafovima prodavnica. Očekuje se da će se tokom 2022. godine proizvesti milion PS4 konzola, koje će donekle nadomestiti potražnju.

S obzirom da je potražnja za PS5 konzolama ogromna, a da je se one na tržištu pojavljuju „na kašičicu“, ovakva odluka ima poslovno opravdanje. Veruje se da će se mnogi potencijalni kupci PS5 konzole, pre odlučiti za kupovine PS4 verzije, nego da možda još mesecima čekaju novu konzolu. Uostalom, jedna od najprodavanijih Sony konzola i nije zaslužila da tako naglo nestane sa tržišta. Ovo odlaganje prekida proizvodnje će joj sigurno produžiti život još nekoliko godina, jer kupci koji se sada odluče za nju, sigurno neće bar još neko vreme prelaziti na PS5 (ili neku noviju konzolu).

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,