Sony planira dovođenje PlayStation igara na telefone

Sony nije mnogo radio na PlayStation franšiznim igrama, osim pojedinačnih primera poput Uncharted: Fortune Hunter, ali to bi se uskoro moglo promeniti. Kompanija je odlučila da angažuje novog izvršnog direktora u PlayStation Studios-u koji bi se usredsredio na dovođenje najpopularnijih PlayStation franšiza na mobilne uređaje.

Sony planira dovođenje PlayStation igara na mobilne uređaje.

Sony pruža novi doživljaj za igrače na mobilnim telefonima

Sony i dalje nije objavio naslove i vremenske okvire pojavljivanja novih mobilnih igara, ali se navodi da bi novi direktor razvio trogodišnju do petogodišnju strategiju. Kompanija već godinama ima niz pokušaja da spoji PlayStation brend sa telefonima, ali sve je prošlo bez većih uspeha. Pored malog broja igara, Sony-jev najpoznatiji pokušaj je Xperia Play – „PlayStation telefon“ koji je bio ispred svog vremena, ali je doživeo komercijalni neuspeh.

Veliki trud koji Sony ulaže u mobilne telefone nije iznenađujuć. Naime, kompanija bi donošenjem PlayStation brenda široj publici značajno uvećala svoj profit od kupovina u aplikacijama. Naslovi poput Fortnite, Roblox i PUBG duguju veliki deo svog uspeha igračima na mobilnim uređajima. Cilj Sony-ja je da se igre mogu prilagoditi telefonima, a da ne izgube ono što ih čini posebnim na PlayStation konzolama.

Pročitajte i:  Microsoft će zadržati Call of Duty na Sony platformama „sve dok bude PlayStation-a za isporuku“

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: