ERP 2024

Spotify Car Thing – pametni uređaj za strimovanje muzike

Spotify je najavio da će njegov eksperiment, Car Thing, postati zvanični proizvod koji će se isporučivati odabranim kupcima Spotify Premium-a.

PCPress.rs Image

Ograničeni eksperiment za poboljšanje jutanjeg putovanja

Car Thing, odabrano ime za streaming medijski plejer, funkcioniše tako što se sinhronizuje sa stereo sistemom vašeg automobila, bilo putem Bluetooth-a ili pomoću priloženog 3,5 mm pomoćnog kabla. Ideja je da Car Thing radi sa svim starijim automobilima koji ne koriste CarPlay ili Android Auto, a i dalje se oslanjaju na starije glavne jedinice za svoj zvuk.

Kada se sinhronizuje, Car Thing prikazuje vašu omiljenu muziku, podkaste, plejliste i trendovski sadržaj na Spotify-u, koji se zatim mogu odabrati pomoću kontrola na dodir, točkića, četiri dugmeta za brzo biranje ili ugrađenog glasovnog asistenta koji se može pozvati izgovaranjem „ Hej Spotify ”. Očekuje se da će uređaj koštati 79,99 američkih dolara kada bude dostupan javnosti, ali Spotify će ga učiniti dostupnim za samo 6,99 američkih dolara za pretplatnike Spotify Premium-a, koji se prijave na Spotify-ovu web stranicu.

Nažalost, za sada je dostupan samo u SAD-u na ograničeno vreme, a Spotify tek treba da najavi globalnu dostupnost. Spotify je objavio najavu o Car Thing-u na svom blogu, ističući da je uređaj napravljen kao odgovor na problem sa kojim se suočavaju njegovi svakodnevni korisnici – naime, navođenje Spotify-a da svira na starijim automobilima. U tom cilju, kaže Spotify, ne očekujte da se preko noći pretvori u hardversku kompaniju: „Naš fokus ostaje da postanemo svetska audio platforma broj jedan – ne na stvaranju hardvera – ali Car Thing smo razvili jer smo uvideli potrebu naših korisnika, od kojih su mnogi propustili neprimetno i personalizovano iskustvo slušanja u automobilu.”

Izvor: Techradar

Facebook komentari: