BIZIT plus

Sony predstavio konzolu za streaming PS5 igara

Pre nekoliko meseci, Sony je najavio ručnu konzolu koja će biti posvećena stream-ovanju sadržaja sa PS5 konzole. Sada smo dobili više informacija o tom uređaju. U pitanju je PlayStation Portal, prenosna konzola koja izgleda kao tablet smešten između dve polovine DualSense kontrolera.

PCPress.rs Image

Ona je namenjena isključivo za streaming sadržaja sa povezane PS5 konzole, što na prvi pogled deluje kao potpuni promašaj – zašto bi neko kupio ručnu „konzolu“ na kojoj ne može samostalno da se igra ili gleda multimedijalni sadržaj? Međutim, ako se situacija sagleda iz malo drugačijeg ugla, ovakva odluka ima smisla. Šta ako neko drugi od ukućana želi da gleda TV na kome je povezan PS5? Ili, želite da igrate igre u nekoj drugoj sobi, a ne tamo gde su postavljeni TV i PS5. Ili, ako se nalazite na putu, dovoljno je da imate PlayStation Portal i aktivnu WiFi vezu, da biste igrali svoje omiljene PS5 igre… Ovo su samo neki od scenarija gde bi ova ručna konzola mogla da se primenjuje. Naravno, sve to ne bi imalo mnogo smisla, ukoliko bi cena ove konzole bila prevelika. Zato je Sony odlučio da ona košta 220 evra, što je otprilike u rangu cene jednog DualSense kontrolera.

Pročitajte i:  Sledeći DLC Final Fantasy XVI uskoro 

Za taj novac, dobijate praktično DualSense kontroler sa 1080p LCD ekranom i osvežavanjem od 60 Hz. Naravno, PlayStation Portal poseduje i sve druge osobine DualSense kontrolera, kao što su haptički osećaj i adaptivne okidače. Pored toga, ovaj uređaj poseduje i 3.5 mm konektor za slušalice. Bluetooth neće biti podržan, već će za bežično povezivanje morati da se koriste specijalne (dodatne) Sony bežične slušalice.

Prema navodima koji su dostupni, Portal neće podržavati PS VR2 igre. Njihovo igranje za sada je striktno vezano direktno za PS5 konzolu. Takođe, preko ručne konzole neće moći da se (za sada) igraju cloud igre, već one moraju da budu instalirane lokalno na PS5 konzoli. Na samom Portalu neće se čuvati nikakve informacije već će se sve stream-ovati u realnom vremenu. Drugim rečima, da biste igrali neku igru ili gledali multimedijalni sadržaj morate sve vreme da imate aktivnu WiFi konekciju.

Za sada nije poznato kada će se ova streaming konzola naći u prodaji, a Sony je obećao da će uskoro objaviti tu informaciju.

Pročitajte i:  Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC

Izvor: Engadget

Facebook komentari: