PC Press Studio

Sony predstavio tri nova Cyber-shota

Kompanija Sony predstavila je tri nova fotoaparata – Cyber-shot WX300, HX300 i TX30 kompaktni digitalnh fotoaparat.

Fotografija 01_WX300Za Cyber-shot  WX300 iz kompanije Sony kažu da je najmanji i najlakši digitalni fotoaparat na svetu koji poseduje moćni 20x optički zum. Naročito praktičan je Optical SteadyShot režim koji neutrališe efekat podrhtavanja i omogućava kristalno čiste i jasne slike. Stabilizacija slike je sada skoro dva puta efikasnija u poređenju sa starijom generacijom, fotoaparat je takođe poboljšan i Active Mode režimom, koji omogućava da video sadržaj snimljen iz ruke izgleda jasno i oštro.

WX300 ima ugrađen Wi-Fi što omogućava da svoj pametni telefoni koristite kao daljinski upravljač koji kontroliše fotoaparat, a napravljene fotografije i video zapise možete slati direktno na pametni telefon ili tablet radi lakšeg pregledanja i deljenja sadržaja, koristeći Sony PlayMemories mobilnu aplikaciju.

Fotografija 02_HX300Cyber-shot HX300 je model koji se izdvaja lakoćom rukovanja karakterističnim za DSLR klasu,  kažu iz kompanije Sony. Sa 50x optičkim zumom, Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektiv pruža široki spektar mogućnosti fotografisanja, dok T* premaz na objektivu smanjuje odbljesak i senke, a elementi Super ED i ED stakla značajno umanjuju hromatsku aberaciju, kako bi omogućili oštre fotografije visokog kontrasta.

Pročitajte i:  Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC

Po prvi put kod Cyber-shot modela, HX300 poseduje poboljšani optički stabilizator Optical SteadyShot, koji omogućava bolje kompozicije i jasnije.

HX300 takođe poseduje „Multi Terminal“ interfejs, koji omogućava inteligentnu komunikaciju između fotoaparata i dodatne opreme.

Fotografija 03_TX30Savršen za kupanje, ronjenje, skijanje i bilo koju vrstu zabave, tim rečima Sony najavljuje – Cyber-shot TX30 sa 5x optičkim zumom.  Ovaj kompaktni digitalni fotoaparat na svetu vodootporan je do dubine od 10m, a odoleva i prašini, udarcima i mrazevima. Magnifying Glass Plus režim omogućava zumiranje i uveličavanje čak i do 15x, a LED svetla dodatno osvetljuju mračnija mesta kako bi se dobili oštri i detaljni snimci iz blizine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,