Top50 Glas publike

Sony predstavlja PlayStation 5 za praznike 2020. godine

Sony je objavio da bi predstavljanje nove konzole Playstation 5 trebalo da usledi za praznike 2020.godine. Ova informacija otkrivena je na PlayStaiton blog postu, tako da je možemo uzeti za pouzdanu.

sony ps5 logo

Takođe je otkriveno da će kontrolori imati dve nove funkcije – haptic feedback i adaptive triggers. Takođe će imati USB-C port za punjenje, a baterija većeg kapaciteta će zbog toga učiniti da i sami džojstici budu malo teži. Međutim navodi se da će i dalje biti lakši od Xbox One džojstika.

sony ps5

Wired piše da će dve inovativne mogućnosti džjostika imati visoku mogućnost za programiranje te da će na različite načine moći da se koriste u igrama. Haptic feedback utiče na motore u levom i desnom delu džojstika i imaće velikog udela na utisak kretanja vašeg karaktera radom tih motora. Adaptive trggers će na isti način prenositi utisak zatezanja strele u igrama ili povlačenja obarača na pištolju. Prethodne glasine o ray tracing tehnolgiji koje govore da će biti deo PS5 konzole izgleda da sadrže nešto istine jer je ta informacija potvrđena, ali je dodato da će ta tehnologija biti deo hardverskog rešenja i da će biti ugrađena u novu Sony-jevu konzolu.

Pročitajte i:  Sony prodao više od 30 miliona PlayStation 5 konzola

sony ps5

Sada je poznato i da će PS5 koristiti optičke diskove i dalje i to u kapacitetu od 100GB, a da će ti diskovi biti sposobni da puštaju i 4k Bluray sadržaj. Instaliranje igara sa diskova biće obavezno. Ipak, Sony još nije želeo da da komentar kada je izgled konzole u pitanju, tako da ćemo na tu informaciju morati da sačekamo do nekog sledećeg curenja fotografija na internetu.

Izvor: IGN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,