BIZIT plus

Sony Xperia PRO-I je prvi telefon sa 1-inčnim senzorom kamere

Sony je predstavio Xperia PRO-I, najnoviji flagship telefon u njihovoj ponudi, i prvi telefon sa senzorom kamere od jednog inča i phase detection autofokus sistemom. U telefon je ugrađen Exmore RS senzor, isti koji se upotrebljava u Sony RX100 VII fotoaparatu. Iz kompanije kažu da je jedina razlika među njima to što je senzor optimizovan za upotrebu u pametnim telefonima.

sony xperia

Glavna kamera rezolucije 12 MP ima faznu detekciju sa 315 tačaka koje pokrivaju 90 procenata scene, a na raspolaganju su i napredni AF modovi, koji su dostupni i pri fotografisanju i pri snimanju video snimaka. Inače, Sony Xperia PRO-I može da snima 4K video u 120 fps. Postoje dva video moda – Videography Pro i Cinematography Pro. Prvi je namenjen za vlogere, dok je drugi namenjen za profesionalnije načine snimanja. Takođe, Xperia PRO-I poseduje Sony-jev Bionz X image procesor, koji služi za kreiranje fotografija bez kolornih šumova u uslovima lošeg osvetljenja, a omogućava i burst mod sa 20 fotografija u sekudi.

Pored glavne kamere na raspolaganju su još i 12 MP telefoto kamera sa 2x optičkim zumom, 12 MP ultraširoka kamera i 0.3 MP senzor dubine, kao i 8 MP selfi kamera. Telefon poseduje ekran dijagonale 6.5 inča rezolucije 1644×3840 piksela, 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za podatke, bateriju od 4.500 mAh, a zasnovan je na Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G čipsetu.

Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Početak prodaje ovog telefona očekuje se u decembru ove godine, a cena će mu biti oko 1.800 evra.

Izvor: Camera Jabber

Facebook komentari: