Soros novi vlasnik Teslinih obveznica

Investiciona firma, koju je osnovao i kojom predsedava milijarder, George Soros, preuzela je udeo u obveznicama Tesla Inc (TSLA.O) tokom prva tri meseca ove godine, dajući električnom proizvođaču automobile, koji vodi Elon Musk, izuzetnu podršku.

PCPress.rs Image

Soros Fund Management LLC je preuzeo 35-milionski udeo u konvertibilnim obveznicama Tesla, koje dospevaju u martu 2019. godine, prema podacima koje poseduje Komisija za hartije od vrednosti SAD. Portparol Soros-a nije odgovorio na zahtev za komentar. Konvertibilne hartije su hibridne hartije od vrednosti, bilo da se radi o obveznicama ili preferencijalnim akcijama, koje mogu da se zamene za unapred određeni broj običnih akcija. To efektivno omogućava investitoru da učestvuje u promenama cena akcija, ali uz profit i veću sigurnost instrumenta sa fiksnim prihodom.

Musk, koji voli Soros-a, takođe je milijarder, bio je pod pritiskom investitora da dokaže da kompanija može da reši probleme sa proizvodnjom, da zaustavi odlazak zaposlenih na seniorskim pozicijama i da reši pitanja krahova u kojima su se našla njegova električna vozila. Soros je ranije držao neke Tesline akcije, ali je prodao svoj udeo prošle godine.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Izvor: Reuters

Facebook komentari: