BIZIT plus

SoundCloud nudi autorima kompletnu analitiku

Popularni servis SoundCloud od sada će nuditi kreatorima sadržaja opciju Insights, odakle će imati uvid u kompletnu analitiku i statistiku o korisnicima koji prate njihov rad.

soundcloud od sada ima insights

Autori će praktično znati ko sluša njihovu muziku, koju muziku sluša, odakle dolazi i još mnogo toga. Funkcija se pojavila pre samo par dana, i tokom narednih nedelja dobiće je svi korisnici, najavljeno je na blogu SoundCloud.

Insights će pružiti kvalitetne informacije

Kao autoru, Insights vam omogućava da vidite ko je vaš najveći slušalac, top grad, top zemlju i prvih 50 numera. Pretplata za Pro Unlimited od 144 dolara godišnje omogućiće vam pristup 50 najboljih slušalaca, gradova, zemalja i numera, kao i ostalim alatima za analizu publike. Ranije su podaci o slušaocima bili dostupni samo u kreatorskoj aplikaciji SoundCloud, Pulse i na webu. Funkcija Insights znači da su podaci o publici sada dostupni u jednoj glavnoj aplikaciji.

Ako ste na primer koristili do sada aplikaciju Pulse za pregled statistike, više ne morate da odlazite iz glavne aplikacije da biste pristupili ovim podacima. Insights alatu se može pristupiti iz menija Profil, Library, pa klikom na ikonicu trake grafikona. SoundCloud planira da u narednim mesecima zameni funkciju Stats na radnoj površini sa Insights alatom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: