SpaceX: Usluga globalnog rominga je sada dostupna

Starlink Roam zvanično zamenjuje Starlink RV.

PCPress.rs Image

Usluga globalnog rominga „zavisi od regulatornih odobrenja“

Starlink RV je zvanično preimenovan u Starlink Roam. Sada postoji mogućnost globalnog roming paketa. Korisnici mogu poneti svoj terminal sa sobom bilo gde u svetu gde je usluga dostupna. U saopštenju SpaceX-a, opcija je namenjena ljudima koji „putuju na lokacije gde je konekcija nepouzdana ili potpuno nedostupna“.

Cena usluge globalnog rominga iznosi 200 dolara mesečno umesto 150 dolara mesečno koliko je koštala usluga Starlink RV. Starlink-ova RV usluga je prvobitno koštala 135 dolara mesečno, ali su cene povećane ovog februara.

Usluga globalnog rominga dostupana je samo sa prenosivim hardverom čija cena iznosi 599 dolara. Ovaj hardverski paket ne pruža mogućnost internet konekcije dok je vozilo u pokretu. Ako želite da budete u mogućnosti da koristite Starlink na vozilu koje je u pokretu, moraćete da kupite Flat High Performance terminal. Taj komplet, koji uključuje antenu i nosač  košta 2.500 dolara.

Međutim postoji još jedan uslov. Hardverski komplet možete koristiti samo uz regionalnu pretplatu koja je “geografski ograničena da funkcioniše na teritoriji samo gde je registrovana i adresa korisnika”. Imajte na umu da ako koristite Starlink u inostranstvu duže od dva meseca, potrebno je promeniti registrovanu adresu u potpunosti.

Starlink je prošlog meseca počeo da šalje  obaveštenja o predstojećoj opciji globalnog rominga. Tada je kompanija navela da su globalne usluge rominga „zavise od regulatornih odobrenja“. Kompanija još uvek nema ovlašćenja da ponudi internet konekciju u nekim zemljama poput Indije. Starlink je takođe naveo da su mogući „kratki periode loše konekcije ili periodi kada uopšte neće biti konekcije“ dok radi na proširenju svoje satelitske mreže za veću pokrivenost.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,