BIZIT plus

Meta otpušta još 10,000 radnika

Meta je najavio još jedan krug velikih otpuštanja u pokušaju da smanji troškove. Izvršni direktor Mark Zuckerberg kaže da kompanija otpušta još oko 10.000 radnika i zatvara oko 5.000 dodatnih otvorenih pozicija koje još nije zaposlila.

Meta otpušta još 10,000 radnika

Meta pronalazi načine da poveća svoj prihod

Meta će uskoro smanjiti veličinu svog tima za zapošljavanje i obavestiti pogođene zaposlene. Kompanija će zatim objaviti otpuštanje i restrukturiranje svojih tehničkih odeljenja krajem aprila, a poslovnih timova krajem maja. Zuckerberg je rekao da bi moglo potrajati do kraja 2023. godine da se proces završi, ali bi vremenski okviri mogli biti drugačiji za Meta-ine operacije van SAD-a. Nakon restrukturiranja, Meta planira da ukine zamrzavanje zapošljavanja.

Pored toga, kompanija će objaviti planove restrukturiranja i otkazivanje projekata nižeg prioriteta. Izveštaji sugerišu da će otpuštanja uticati na timove koji rade na nosivim uređajima kao deo odeljenja za Reality Labs hardver i metaverz. U novembru, Meta je otpustila više od 11.000 ljudi, što je iznosilo oko 13% njenih zaposlenih u to vreme. To je označilo prvi krug masovnih otpuštanja kompanije.

Pročitajte i:  Meta integriše AI chatbot u Instagram poruke

Najnovija otpuštanja usledila su nakon godine u kojoj je Meta po prvi put zabeležila pad kvartalnih prihoda jer je njeno poslovanje sa reklamama usporilo. U oktobru je kompanija takođe saopštila da očekuje da će izgubiti više novca na Reality Labs-u u 2023. dok nastavlja da gradi svoju viziju metaverzuma. Prošle nedelje, Meta je najavila smanjenje cena za Quest 2 i Quest Pro slušalice u pokušaju da proda više jedinica. Kompanija je nedavno predstavila još jedan potencijalni tok prihoda u obliku Meta Verified, koji korisnicima omogućava da plate Instagram i Facebook verifikaciju zajedno sa nekim drugim pogodnostima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: