Top50 Glas publike

Specijal: eCommerce ili Digitalna kupovina

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu možete pročitati koji su izazovi implementacije eCommerce-a kao i o bezbednosnim merama elektronske trgovine. Specijal možete naći našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

Svetske statistike pokazuju da ćemo 2019. godinu završiti sa oko 3,45 biliona dolara elektronske trgovine. Za Srbiju, predviđena cifra je 328 miliona evra. Udeo elektronske trgovine u BDP‑u Srbije je oko 0,77%, za Istočnu Evropu ovaj procenat iznosi 1,47%, a za Zapadnu Evropu 4,11%.

PCPress.rs Image

Najveće prepreke razvoju elektronske trgovine i dalje su veliko nepoverenje kupaca i slaba razvijenost eTrgovine u Srbiji. Čini se da se vrtimo u začaranom krugu ova dva argumenta jer jedan drugog neprestano podstiču.

PCPress.rs Image    PCPress.rs Image

Preporučene mere za podsticaj elektronske trgovine su edukacija, bolji i efikasniji rad kurirskih službi, efikasnije i bolje plaćanje, te bolji marketing eTrgovina. Da li će sve to biti dovoljno da se odmaknemo s evropskog dna elektronske trgovine – i dalje je neizvesno.

U specijalu možete pročitati:

  • Koji su to izazovi implementacije eCommerce-a?
  • Šta je sve potrebno za dobar eCommerce sajt, rešenje kompanije Data Designe
  • Da li ćemo uskoro zaboraviti platne kartice i keš i koristiti isključivo mobilni telefon?
  • Koliko je važna bezbednost eCommerce-a za uspešan biznis?
  • Savete kompanije Kaspersky kada su u pitanju deca i online kupovina
Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kaspersky: Trendovi u sajberbezbednosti koji su obeležili godinu za nama u Srbiji
eFakture

Tagovi: , , , , ,