ERP 2024

Meta vratila Trampu Facebook i Instagram nalog

Kao što je obećano, Meta je vratila Facebook i Instagram naloge bivšem predsedniku Donaldu Trampu. Prošle su dve godine nakon što ga je kompanija suspendovala sa obe platforme. Kompanija je ranije navela da će primeniti dodatne zaštite za njegove naloge kako bi ga „sprečila da ponovi prekršaje“.

PCPress.rs Image

Tramp još uvek nije objavio ništa ni na jednoj platformi

Meta je, poput Twirter-a i drugih aplikacija, izbacila Trampa sa svojih platformi u januaru 2021.godine nakon što je pohvalio one koji su učestvovali u pobuni. Kompanija je prvobitno blokirala Trampove naloge na 24 sata zbog kršenja pravila. Zatim je suspendovala Tramp-ove naloge na neodređeno vreme. Nadzorni odbor Mete bio je među onima koji su kritikovali ove promene vezane za zabranu.

Kompanija je zatim saopštila da će Tramp-ovi nalozi ostati blokirani dve godine, nakon čega će se situacija proceniti ponovo. Krajem januara se ispostavilo da će Tramp uskoro ponovo dobiti pristup platformama.

Tramp, koji će se po treći put kandidovati, nije još objavio ništa ni na jednoj platformi. On ima sporazum sa svojom aplikacijom Truth Social. Po tom sporazumu on prvo mora da deli postove na svojoj mreži i ne može da ih postavlja nigde drugde najmanje šest sati. Twitter je vratio Tramp-ov nalog krajem prošle godine. Međutim, Tramp se još uvek nije vratio njegovu nekadašnju omiljenu platformu društvenih medija.

Pročitajte i:  Investitori ponovo obraćaju pažnju na Truth Social

Izvor: Engadget

Facebook komentari: