Data centri 2024

Spotify konačno stigao u Srbiju!

Spotify se proširio na 13 dodatnih tržišta. Od danas, 14. jula, fanovi muzike u Srbiji, Belorusiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kazahstanu, Moldaviji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Rusiji, Sloveniji, Ukrajini, Albaniji i Kosovu mogu da se registruju na platformu, navodi se u zvaničnom saopštenju. Sa širenjem, aplikacija za striming dostupna je u 92 zemlje širom sveta.

PCPress.rs Image

Usluga Spotify za slušanje domaće i strane muzike dostupna je besplatno, a uz pretplatu na Spotify Premium dobija se verzija bez oglasa. Kako se navodi u saopštenju, „korisnici mogu da se pretplate na Spotify Premium po ceni od 4,99 evra mesečno, dok je Premium Family paket dostupan je za 7,99 evra mesečno. On uključuje šest članova porodice koji žive pod jednim krovom. Takođe postoji opcija za Spotify Premium Duo (6,49 evra) što je paket za dvoje”.

Sve u svemu, Spotify kaže da ovaj potez omogućava pristup 250 miliona potencijalnih korisnika. Ipak, Rusija je naročito kritično tržište za kompaniju. Prema podacima Međunarodne federacije fonografske industrije (IFPI), približno 87% ljudi u Rusiji strimuje muziku putem interneta. To čini ovu istočnoevropsku zemlju 17. najvećim striming tržištem na globalnom nivou i sprema se da uđe u prvih 10 do 2030. godine. Dakle, kao što možete da zamislite, Spotify ide putem da svoju platformu učini privlačnom ruskim korisnicima.

Pročitajte i:  Spotify je kupio Parcast  

Striming gigant trenutno ima 286 miliona korisnika

Pored lokalizacije svojih veb i mobilnih aplikacija, Spotify pokreće gotovo 100 uređenih plejlista napravljenih posebno za tržište. Na spiskovima za reprodukciju izabranih žanrova naći će se i lokalni izvođači zajedno sa svojim međunarodnim kolegama. Primetno, jedna stvar koju ruska verzija Spotify-ja neće uključivati pri pokretanju su podcast-i. Oni su značajan deo Spotify-jevog plana da postane profitabilan. Kompanija je rekla Reuters-u da tržište podcasta u Rusiji „nastaje”.

„To će biti važno za nas tokom vremena“, rekao je Gustav Gyllenhammar, potpredsednik kompanije za tržišta i rast pretplatnika. Kao deo današnje najave, Spotify je podelio i nove brojeve korisnika. Striming gigant trenutno ima 286 miliona korisnika i 130 miliona Premium pretplatnika. Pre nešto više od godinu dana, Spotify je prešao prag od 100 miliona pretplatnika i ukupno 217 miliona korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,