BIZIT plus

Spotify najavio prve pametne zvučnike

Spotify navodno radi na prvoj liniji hardverskih proizvoda koji bi mogli da doprinesu boljem funkcionisanju ovog servisa za emitovanje muzičkih sadržaja, što znači da bi mogao da postane direktna konkurencija kompanijama Apple, Amazon i Google.

PCPress.rs Image

Tako je Apple nedavno lansirao HomePod zvučnike, koji emituju sadržaje sa servisa Apple Music, a za razliku od Amazon Echo i Google Home koji su kompatibilni sa servisom Spotify, ali imaju i svoje sadržaje koji bi u nekom trenutku ipak mogli da ugroze svaki servis koji nema sopstvene pametne zvučnike. Spotify poduhvat je poslednji primer u okviru kojeg se jedan softverski gigant okreće i hardveru, a sledeći kompanije kao što su Amazon, Google, pa i Facebook, koji i sam radi na svojim pametnim zvučnicima.

Spotify je osnovan 2006. godine, pa je napravio prostor za online emitovanje muzičkih sadržaja, a uprkos kritikama da na taj način ugrožava muzičku industriju. Sada ima više od 70 miliona korisnika koji plaćaju usluge emitovanja, te ukupno 140 miliona aktivnih korisnika, a tokom prošle godine sklopio je ugovore sa nekoliko velikih muzičkih kuća, pa su pametni zvučnici izgleda sledeći logičan korak.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,