Spotify ukida političke reklame početkom 2020.

Iz Spotify-a je ovih dana moglo da se čuje da planiraju da „pauziraju“ političke reklame početkom 2020. godine, a zbog toga što, kako sami kažu, nemaju odgovarajuće kapacitete za proveravanje svih reklamnih sadržaja.

Budući da platforma nema odgovarajuće alate koji bi sprečili zloupotrebu prostora za oglašavanje ova odluka se ocenjuje kao ispravna, a iz kompanije kažu da će se reklame vratiti onog trenutka kada se proceni da su zadovoljeni svi kriterijumi za proveravanje sadržaja. Reklame se ne prikazuju izvan Sjedinjenih Američkih Država, ali se pretpostavlja da se ipak radi o značajnim prihodima bez kojih će kompanija ostati nakon pauziranja reklamnih sadržaja. Nije poznato koja je suma novca u pitanju, ali ako se u obzir uzmu podaci o svotama kojima se barata tokom predizbornih kampanja pretpostavlja se da je količina novca nezanemarljiva.

https://twitter.com/jack/status/1189634360472829952?s=20

I druge platforme preduzimaju mere protiv zloupotrebe političkih reklama, pa je Twitter, na primer, u novembru već zabranio plaćene sadržaje koji reklamiraju političke kandidate, partije, nove zakone, te druge sadržaje koji donose političke poene.

Pročitajte i:  Facebook odbacuje plan uvođenja reklama na WhatsApp

Izvor: The Verge

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.