BIZIT plus

Sprski Strawberry energy u londonskom inkubatoru

Strawberry energy, domaći startup koji stoji ua solarne platforme “Strawberry Drvo”, plasirao se u finale “Cognicity Challenge” takmičenja i time postao novi član akceleratora za razvoj pametnih gradova, u organizaciji londonske kompanije za nekretnine “Canary Wharf Group”.

SaraOredić, Strawberry energy
SaraOredić, Strawberry energy

Nakon tromesečnog programa mentorstva od 23. februara do 15. maja u “Canary Wharf” poslovnoj četvrti istočnog Londona, biće odlučen pobednik koji će dobiti 50.000 funti i mogućnost da primeni svoje rešenje u Londonu.

Cognicity Challenge organizuje se sa ciljem identifikovanja i razvoja naprednih tehnologija za pametne gradove, aStrawberry energy se našao u kategoriji “Upravljanje integrisanim resursima” sa još 5 lokalnih startupova, dok su ostale kategorije “Povezani domovi”, “Virtuelni dizajn”, “Integrisani transport”, “Održive zgrade” i “Automatizovani sistemi u izgradnji”. Kao jedan od najbitnijih kriterijuma za izbor rešenje bila je interoperabilnost, odnosno mogućnost da sistemi za optimizaciju energije, resursa i transporta mogu i da komuniciraju jedan sa drugim.

Strawberry energy će tokom 3 meseca imati priliku da unapredi svoje pametne solarne instalacije uz aktivno mentorstvo od strane rukovodioca “Canary Wharf” Grupe i drugih eksperata u oblasti pametnih gradova kao što su “Intel” i “Innovate UK”.

“Koncept pametnih gradova skrojenih po potrebama ljudi uz smanjenu emisiju ugljen diosksida i zdravije okruženje, jeste trend koji sve više gradova širom sveta nastoji da primeni u svojim urbanim sredinama. Velika nam je čast što je jedna od najvećih kompanija Velike Britanije u oblasti nekretnina Canary Wharf prepoznala značaj našeg rešenje za pametne gradove budućnosti kao što je London”, rekao je Miloš Milisavljević, osnivač i direktor “Strawberry energy”-a.

Facebook komentari: