BIZIT 2022

Samsung: Naši televizori spremni za digitalizaciju

Prelazak na digitalno emitovanje televizijskog signala u Srbiji trebalo bi da bude završen do polovine 2015. godine.

Samsung_UE55HU6900TXXH

Digitalizacija je u stvari proces prelaska sa analognog na digitalni signal koji će se emitovati u drugim frekventnim opsezima. Za sve one koji televizijski program dobijaju preko antene, odnosno koriste spoljnu ili sobnu antenu, to znači da će morati da nabave o “set top box“ uređaj.

Iz Samsunga podsećaju da njihovi televizori u sebi već poseduju DVB-T2 tjunere, tako da nije potrebno kupovati nikakve dodatne komponente kao sto su risiveri ili set up boxovi. Osim digitalnog signala, Samsung televizori korisnicima omogućavaju i praćenje programa u HD rezoluciji, kao i da uživanje u bioskopskom prikazu slike 16:9. Sve što je potrebno da korisnik uradi je da priključi antenu i TV prijemnik će prikazati digitalni signal.

Digitalni signal je već uveliko standard u svim razvijenim zemljama sveta, a prelazak sa analognog, zemaljskog signala na digitalni signal znači više TV kanala, bolju sliku i zvuk, bez šumova. U poređenju sa analognom televizijom, slika će biti oštrija, u većoj rezoluciji, boje su življe, a zvuk čistiji i kvlitetniji.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung objavio update za Galaxy S7 i S8 seriju telefona
eFakture

Tagovi: , , ,