BIZIT plus

Video konferencije (Besplatno izdanje)

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu između ostalog možete saznati kako da sa minimalnim ulaganjem izgledate i zvučite bolje na virtuelnim poslovnim sastancima. Specijalno izdanje možete pronaći u našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

PCPress.rs Image

Tokom ove godine svi smo naučili mnogo toga o radu od kuće, koji podrazumeva stalne kontakte sa kolegama. Međutim uvek ima da se nauči još nešto. S obzirom na situaciju i potrebe tržišta, alati za video‑konferencije su za ovih godinu dana veoma napredovali. S tim na umu želeli smo da u ovom specijalnom izdanju objedinimo i predstavimo sve potrebne elemente za uspešan video sastanak. Otkrijte koji vam mali trikovi filmske i fotografske industrije mogu pomoći da izgledate i zvučite što je bolje moguće kada se susretnete sa poslovnim partnerima i saradnicima.

PCPress.rs ImagePCPress.rs Image

U specijalu možete pročitati:

 • Konferencija na višem nivou
 • Koju platformu odabrati i kakva oprema je potrebna?
 • Da li je dovoljna kamera koju već posedujete?
 • Koliko je važno osvetljenje?
 • Koji mikrofon zadovoljava potrebe video konferencije?
 • Microsoft: Besplatno on-line obrazovanje uz Microsoft Teams
 • mts: eSIM budućnosti
 • Sve na jednom mestu za uspešan video sastanak
Facebook komentari:
Pročitajte i:  eZdravlje 2024 (Besplatno dopunjeno izdanje)

1 thoughts on “Video konferencije (Besplatno izdanje)

 • 30. 11. 2020. at 11:50
  Permalink

  Hteo bih da pohvalim objavljivanje ovog priručnika, Svakako će pomoći da se konferencijske veze održe na efikasniji način. Imam samo primedbu da kod zvuka nije obrađeno pitanje zvučnika i pojave akustičkog eha. Nije svejedno da li učesnik koristi slušalice ili zvučnike. Ako pri tome zvučnici stoje tako da se zvuk ponovo pojavljuje na mikrofonu dobijamo akustički eho i odjek u razgovoru. Ovaj efekat može da bude toliko neprijatan da se u potpunosti izgubi razumljivost govornika. Lako se rešava ukoliko se koriste slušalice.
  Drugo pitanje kome nije posvećena dovoljna pažnja je ambijentalna buka. Jedno rešenje je obezbediti prostoriju koja je zvučno izolovana (teško izvodljivo u kućnim uslovima). Drugo rešenje je korišćenje mikrofona sa potiskivanjem šuma. Ovo drugo rešenje nije idealno ali su efekti značajni i svakako se preporučuje za korišćenje.

Comments are closed.