Šta je Claude 2? Kako pristupiti ovom ChatGPT konkurentu

Anthropic Claude 2, konkurent ChatGPT-u, sada je dostupan za javnost.

PCPress.rs Image

To je pristojna alternativa i jednostavna je za upotrebu

Anthropic su osnovali bivši članovi OpenAI tima Daniela i Dario Amodei. Startup navodno teži da bude etički vođena kompanija koja čini generativnu veštačku inteligenciju bezbednom i „upravljivom“, navodi se na njenoj veb stranici. Konkretno, u februaru je objavljeno da je Google uložio u ovaj AI startup. Model velikog jezika je druga verzija Cloudea, koja je ranije bila dostupna samo preduzećima.

Za razliku od Anthropic’s Claudea, Claude 2 je dostupan preko javne beta stranice (kao i API-ja). Prema saopštenju, Claude 2 je postigao 76,5 odsto na delu sa višestrukim izborom pravosudnog ispita i u 90. percentilu na delu za čitanje i pisanje GRE. Njegove veštine kodiranja poboljšale su se u odnosu na prethodnika koji je postigao 71,2 odsto na Python testu kodiranja u poređenju sa Klodovih 56 procenata.

Kako pristupiti Claude 2?

Idite na stranicu Claude 2 na veb lokaciji Anthropic-a i možete se prijaviti besplatno. Samo kliknite na „Razgovaraj sa Klodom“ i od vas će biti zatraženo da unesete email adresu. Nakon što potvrdite adresu koju ste uneli, bićete spremni da krenete.

Pročitajte i:  OpenAI: Bivši radnici žele da nas upozore da je AI opasan

Da li je Claude 2 dobar kao ChatGPT?

Još uvek je rano, ali za većinu svrha, Claude 2 je pristojna alternativa ChatGPT-u u pogledu performansi. Ipak, čini se da je nešto manje nijansiran.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,