BIZIT plus

Šta je sa berzom kripto-valuta u Hong Kongu?

Korisnici berze kriptovaluta u Hong Kongu (koju vodi bivši direktor kompanije UBS Group AG), prijavili su policiji da ne mogu da povuku novac i tokene sa berze još od novembra 2021. godine. 

PCPress.rs Image

Nakon što su sredstva na “Coinsuper” zamrznuta, nekoliko korisnika berze žalilo se novinarima i prijavilo slučaj vlastima. Prema saznanjima Bloomberg-a, korisnici su oštećeni za oko 55.000 dolara keša i coin-a. Postoje navodi da će se, zbog ovakvih slučajeva, uvesti strožiji regulatorni nadzor. U novembru je šef gradskog regulatornog tela izjavio da će predložiti sistem licenciranja za platforme za kripto-trgovinu. Ovome teži i suparnički finansijski centar Singapura.

Rukovodioci berze ćute

Pošto direktori Coinsuper-a nisu odgovarali na pozive, PR policije Hong Konga poslao je novinarima mejl u kojem obaveštava javnost da je u toku istraga slučaja u kojem osoba koja je preko “investicionog fonda” kupila kriptovalute, od decembra ne može da povuče sredstva.

Administrator Coinsuper Telegram ćaskanja u jednom trenutku je u potpunosti prestao da odgovara na pitanja o povlačenju sredstava od novembra 2021. godine. Nakon nekog vremena, ponovo se pojavio, tražeći da oštećeni dostave e-mail adrese. Sada se ponovo ne odaziva, a sredstva su ostala zamrznuta.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

Coinsuper aplikacija još uvek funkcioniše i dnevno se obradi oko 18 miliona dolara. U odnosu na kasnu 2019. godinu, kada je dnevni maksimum iznosio oko 1.3 milijarde dolara, ovo predstavlja veliki pad. Poređenja radi, Binance je u protekla 24 časa obradio oko 51 milijardu dolara.

Izvor: bloomberg

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: