Šta možemo da očekujemo od Apple-a u 2019. godini

Jedan od najpoznatijih Apple analitičara, Ming Či Kuo, objavio je informacije šta očekuje da će Apple predstaviti tokom ove godine.

PCPress.rs Image

Na polju Mac računara, on tvrdi da Apple radi na novom MacBook Pro-u, koji će imati potpuno novi dizajn. Nije poznato da li će budući modeli imati istu tastaturu kao na dosadašnjim modelima, jer su se mnogi korisnici žalili na njen kvalitet. Prema Kuo-u, možemo da očekujemo veće MacBook Pro modele, sa ekranom od 16 ili 16.5 inča. Nema detalja da li će se to povećanje obezbediti smanjenjem okvira oko ekrana ili prostim fizičkim povećanjem dimenzija laptopa. Pored računara, pominje se i novi displej dijagonale 31.6 inča, koji će imati 6K rezoluciju.

Kada se radi o telefonima, Kuo veruje da će Apple u toku ove godine predstaviti tri nova modela, kao što je to uradio i 2018. godine. Oni će verovatno imati iste dijagonale ekrana i Lightning konektor, ali će neki od modela imati tri kamere na leđima. Glavna promena biće u unapređenju Face ID-a i bežičnog punjenja. Budući telefoni neće biti sposobni samo da se pune bežičnim putem, već će moći i da oni sami pune neki drugi uređaj (recimo nove bežične AirPods slušalice koje će se takođe pojaviti u 2019. godini).

Pročitajte i:  Glasine o iPhone 17

Osnovni model iPad-a od 9.7 inča, malo će porasti i imaće ekran od 10.2 inča, uz očuvanje dimenzija uređaja. To će se obezbediti smanjenjem ivica oko ekrana. iPad Pro modeli će dobiti brže procesore. Takođe, očekuje se i nova verzija iPad mini tableta, kao i unapređeni iPod Touch. I na kraju, pojaviće se i nova verzija Apple Watch-a, ali će on doživeti samo minorne izmene u odnosu trenutno aktuelnu verziju.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,