BIZIT plus

Šta možete očekivati na Google I/O 2023 konferenciji

Google sada rutinski koristi svoju I/O konferenciju za programere da pokrene ili pregleda nalet novog hardvera, a to će verovatno biti tačno za 2023. Međutim, šta sve možemo očekivati da izađe na scenu u toku meseca?

PCPress.rs Image

Google priprema brojne novitete

Nakon godina pružanja podrške za sklopive telefone, Google će predstaviti jedan od svojih na I/O. Kompanija je potvrdila da će predstaviti Pixel Fold koji se, slično Samsungovoj Galaky Z Fold seriji, odvija kao knjiga. Glasine sugerišu da će imati 5,8-inčni eksterni ekran od 120Hz za brze interakcije i 7,6-inčni unutrašnji ekran od 120Hz kada želite više vizuelne nekretnine. Ima deblje okvire od Z Fold-a, ali bi trebalo da ima izdržljivu šarku bez otvora i bateriju koja traje 24 sata u normalnoj upotrebi.

Ne brinite ako se pokaže da je Pixel Fold daleko iznad vašeg budžeta. Priča se da će Google lansirati Pixel 7a na I/O, a mogao bi da reši neke od nedostataka 6a. Iako se dizajn koji se pojavio na fotografijama ne razlikuje mnogo od svog prethodnika, mogao bi uključivati brži ekran od 90Hz, bežično punjenje i glavnu kameru od 64 megapiksela. Dodajte mogući Tensor G2 čip sa 8GB RAM-a i možda nećete žuriti da nabavite skuplji telefon, posebno ako više volite ekran od 6 inča u odnosu na veći panel Pixel 7.

Pročitajte i:  Google sign-in i sign-up stranice imaju novi dizajn

Google je predstavio Pixel Tablet na prošlogodišnjem I/O i ponovo na jesen, tako da postoji realna šansa da će Android tablet konačno biti lansiran ovog puta. U ovom trenutku nije ostalo mnogo misterije, osim cena i tačnih specifikacija, kompanija je podelila većinu onoga što ćete dobiti. Curenje sugeriše da je Pixel 11-inčni tablet srednje veličine sa 8GB RAM-a i može da počne sa cenom od 600 evra u Evropi sa 128GB prostora za skladištenje i uključenom baznom stanicom.

Ako postoji nešto sigurno u vezi sa I/O 2023, to je formalni debi za Android 14. Testne verzije su dostupne od februara, a Google planira da objavi gotov operativni sistem krajem leta. Dosadašnje potvrđene funkcije su skromni dodaci kao što su poboljšana pristupačnost, jača sigurnost aplikacija, duži vek trajanja baterije i prilagođene funkcije deljenja.

Google je koristio I/O 2022 kako bi ponudio kratak uvid u Pixel 7. Iako nema garancije da će se ponoviti, ne bismo se iznenadili ako na skupu 2023. bude i pregled Pixel 8. Pod uslovom da su OnLeaks renderi verni gotovom proizvodu, ovo će biti suptilna evolucija sa zaobljenijim uglovima i malo drugačijim izrezom kamere.

Pročitajte i:  Google će staviti Keep podsetnike u Zadatke 

Jedna opcija je i nastavak Pixel Watch-a. Google nije rekao koliko često će osvežavati svoj prvi pametni sat, ali trenutni model ima dovoljno prostora za poboljšanje. Postoji samo jedna veličina kućišta, a Samsung Exynos procesor iz približno 2018. godine ne doprinosi trajanju baterije ili performansama.

Verovatnija mogućnost je ažuriranje AR naočara. Google je poslednji put pokazao samo grubi prototip i lako bi mogao da kaže više ako je posao dobro napredovao u mesecima od tada. Veruje se da čak ni Meta neće objaviti svoje prve prave AR naočare do 2027. godine, i nema sigurnosti da je Google rešio tehničke izazove nakon početnih testova na terenu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: