BIZIT plus

Stari Hangouts razgovori se sele na Google Chat

Google je tokom godina predstavio mnoge proizvode i servise, a neki su se i preklapali, te stvarali zabunu. Hangouts je odličan primer za to, posebno što je ranije predstavljao i jedini način za obavljanje grupnih video poziva. Korisnici sada gube Hangouts na koji su navikli, ali to ne znači da će izgubiti i stare razgovore.

PCPress.rs Image

Google je promenio pravila igre u trenutku kada je objavio Google Meet i Google Duo, koji podržavaju slične mogućnosti kao i Hangouts. Upravo je to razlog što potonji ostaje bez grupnih video poziva, te se korisnici preusmeravaju na mlađi Google Meet, koji i dalje nudi tu opciju. Hangouts korisnici prilikom pokretanja aplikacije dobijaju poruku da se grupni pozivi sada preusmeravaju na Meet platformu, a predstavljaju im se i neke druge prednosti novog servisa.

PCPress.rs Image

Google Chat, sa druge strane, preuzima Hangouts poruke, a sledećih nedelja bi na ovu lokaciju trebalo da se presele stari grupni razgovori. Ovaj potez je važan, budući da se na taj način olakšava migracija i čuva kontekst starih razgovora. Pored toga Chat dobija i neke nove funkcije za grupne razgovore, pa će, na primer, učesnici koji se priključe nekom grupnom razgovoru imati pristup kompletnoj istoriji komunikacije, što ranije nije bio slučaj.

Pročitajte i:  Google AI alati za uređivanje fotografija  

Izvor: Google 9to5

Facebook komentari: