BIZIT plus

Steam ima više od 18 miliona istovremenih korisnika

Prošla godina bila je prilično uspešna za PC gejming, te se tako i broj korisnika Steam platforme uvećao. Da se taj trend nastavlja i u 2018. godini pokazuje podatak da je 6. januara Steam prevazišao cifru od 18 miliona istovremenih korisnika, od kojih je oko sedam miliona igralo neku video-igru.

PCPress.rs Image

Ako se ovaj podatak uporedi sa onima iz istog perioda prošle godine, dolazi se do zaključka da se broj istovremenih korisnika uvećao za 30%, budući da je broj simultanih igrača u isto vreme prošle godine iznosio oko 14 miliona. Porast u broju igrača zabeležen je krajem 2017. godine, kada su igre poput Player Unknown’s Battleground postigle veliku popularnost. Tako broj istovremenih igrača ove video-igre dostiže i do tri miliona, otkrivajući koliko je samo ona doprinela uvećanju broja korisnika tokom prošle godine.

Stručnjaci očekuju da će broj istovremenih korisnika ove platforme prevazići cifru od 20 miliona do kraja drugog kvartala 2018. godine, što ne bi trebalo da bude komplikovano ako se nastavi sa ovakvim trendom uvećanja broja korisnika.

Pročitajte i:  Nova mobilna igra 'Ludo: Animal Heroes' predstavlja najnoviji naslov koji dolazi iz Srbije 

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,