ePlaneta

Steam senzacija Valheim prodala 5 miliona kopija za mesec dana

Senzacija Valheim, sa nordijskom tematikom survival žanra, totalno je oduvala sve ostale naslove na Steam-u otkad je izašla 2. februara, jer je za mesec dana prodata u pet miliona kopija, objavio je razvojni tim Iron Gate Studio. Sa cenom između $19.99 i $16.99, u zavisnosti od regiona i popusta, do sada su ostvarili prihod od oko 100 miliona dolara. Petočlana ekipa je postigla uspeh kakav nije zabeležen u skorije vreme.

PCPress.rs Image

Sjajne kritike i oduševljena zajednica

Švedski studio je igru objavio u Februaru u Early Access fazi, a sada je stigla do pet najigrivijih igara na celoj platformi sa po 500.000 igrača u trenutku u igri. Tako ispred sebe ima samo naslove kao što su Counter-Strike: Global OffensiveDota 2, and PlayerUnknown’s Battlegrounds, jer se nalazi na četvrtom mestu.

„Valheim i dalje privlači kritike i pohvale igrača, sa preko 115.000 pozitivnih recenzija korisnika na Steamu“, pišu u saopštenju Iron Gate i njihov izdavač Coffee Stain Publishing. „Takođe se penje među 250 najboljih igara svih vremena na platformi, zauzimajući mesto 39. Na Twitch-u, Valheim održava stalnu količinu gledalaca, a fanovi su sada proveli više od 35 miliona sati gledajući Valheim gameplay i više od 16.266 godina u igri. “

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,