Računari i Galaksija

Stigao Adobe Flash Player 10

Adobe Flash Player 10

Korporacija Adobe je danas objavila da je Flash Player 10 dostupan za preuzimanje. Nova verzija omogućava dizajnerima i programerima da novim karakteristikama i poboljšanom reprodukciojom video materijala postignu do sada nezabeleženu kreativnu kontrolu i isporuče najsnažnije web aplikacije, interaktivni sadržaj i veoma kvalitetan video kakav do sada nije viđen.

Adobe Flash Player 10 proširuje mogućnosti nedavno najavljene linije Adobe Creative Suite 4 proizvoda novim nivoima integracije Flash tehnologije za postizanje efikasnije saradnje i za poboljšanja rada na dizajnu, odnosno razvoju. Interaktivni dizajneri i programeri mogu kreirati korisničke filtere i efekte s Adobe Pixel Benderom, što je ista tehnologija koja se koristi u mnogim filterima i posebnim efektima u programu Adobe After Effects CS4.

Programeri usmereni na Adobe Flash Player 10 mogu da koriste ove filtere da mešaju i da ispune moduse da bi animirali efekte ili promenili efekat u bogatom medijskom sadržaju za vreme izvođenja. Flash Player 10 pruža nove mogućnosti i poboljšanu verziju u Adobe Flash CS4 Professional, industrijski najsavremenijem autorskom okruženju za kreiranje interaktivnih doživljaja. Ovo uključuje i jednostavne za korišćenje 3D efekte koji dizajnerima omogućavaju da dizajniraju dve dimenzije i da dobijeno delo lako prebace i animiraju u tri dimenzije.

Pročitajte i:  Ćirilica + tehnologija: RNIDS poklanja još jedno pismo srpske ćirilice namenjeno ekranskom prikazu

Novi Flash Player donosi neuporedive kreativne opcije, visoko zanimljive korisničke doživljaje, izuzetne audio/video doživljaje. Flash Player koristi se na više od 98 odsto računara s pristupom Internetu. Više od 80 odsto videa u svetu gleda se pomoću Adobe Flash tehnologije što je čini formatom broj jedan za video na webu. Prihvatanje prethodne verzije 9 postavlja sveukupne rekorde postižući gotovo 90 odstotno korišćenje na računarima s pristupom Internetu za manje od 9 meseci. Očekuje se da će Flash Player 10 dostići sličan postotak prihvatanja.

Inovacije uvedene u Adobe Flash Player 10 doprineće budućem radu Open Screen projekta, kao što je uvođenje Flash Playera 10 na mobilne uređaje. Open Screen projekt je inicijativa opšte prihvaćena u industriji usmerena na ostvarivanje doživljaja s više ekrana za dobijanje konzistentnog okruženja za otvoreno gledanje web sadržaja i samostalne aplikacije na ličnim računarima, prenosnim uređajima i potrošačkoj elektronici.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,