Telekom uvodi IP televiziju

PCPress.rs ImageTelekom Srbija uvodi IP televiziju na tržište Srbije kroz uslugu nazvanu Open IPTV kroz koju će omogućiti korisnicima da uređuju sopstveni program.

IPTV predstavlja digitalnu televiziju koja se emituje putem Interneta i kao novinu uvodi široku interaktivnost i visoku personalizaciju televizijskih sadržaja. Potpuni uvid u programske šeme, mogućnost naprednog pretraživanja programa, detaljne informacije o programu koji se trenutno gleda, kreiranje liste omiljenih kanala, elektronska videoteka – samo su neke od naprednih mogućnosti koje će po prvi put biti dostupne gledaocima u Srbiji.

U nastojanju da novu uslugu što više približi korisnicima, Telekom Srbija će u promotivnom periodu određenom broju svojih ADSL Internet korisnika ponuditi na probu Open IPTV kako bi se uverili u sve prednosti ove usluge. Korisnici koji se prijave u promotivnom periodu od 15. oktobra do 30 novembra dobijaju uređaj za prijem IP televizije i sve Open IPTV pakete – osnovni, HBO, za odrasle i fun, kao i mesec dana besplatne upotrebe ove usluge.

Jedinstvenu dimenziju novoj televiziji daće dodatne usluge, a najpre video na zahtev kroz koji će korisnici moći da pretražuju bazu filmova i gledaju ih kada im odgovora.  U ponudi Telekoma nalazi se veći broj domaćih i stranih filmova, kao i drugih zanimljivih video sadržaja (koncerata, autorskih emisija) i ta baza će se stalno dopunjavati.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

Usluga snimanja programa omogućiće korisniku da snimi sadržaje s više kanala istovremeno i da ih gleda kada mu to odgovara. Omogućeno je i pravljenje četiri korisnička profila tako da članovi porodice mogu samostalno određivati koji su im omiljeni kanali, a deci se može ograničiti pristup programima s neprikladnim sadržajem.

Zahtev za uvođenje usluge Open IPTV podnosi se preko Telekom centra.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,