BIZIT plus

Stiglo nekoliko korisnih opcija za Google Maps

Google je u poslednjih nekoliko nedelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju o kojoj smo već pisali, te druge funkcije za bolje snalaženje u prostoru.

PCPress.rs Image

Kada je proširena stvarnost u pitanju korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu, te da, kada telefon usmere u određenom pravcu i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću. Opciji mogu da pristupe Android telefoni sa ARCore podrškom, te iPhone uređaji koji imaju ARKit, i tako dobiju mogućnost da u proširenoj realnosti dobijaju uputstva o kretanju. Kompanija planira da i ubuduće nastavi sa novim funkcijama, te u tom kontekstu na pametne telefone stižu opcije koje su do sada bile dostupne samo na desktop računarima. Jedna od njih je i Street View, koja korisnicima omogućava da vizualizuju predele u koje putuju prvi put. Prelaženje sa Street View na regularnu mapu je prilično brzo, što ne mobilnim uređajima ranije nije bilo moguće. Istina je da postoji odvojena Street View aplikacija, ali je svakako zgodnije da se sve funkcije nalaze u okviru jedne aplikacije.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

PCPress.rs Image

Street View opcija je trenutno dostupna samo za Android, a očekuje se da stigne i do iPhone uređaja, te do korisnika donese desktop iskustvo koje omogućava detaljnije istraživanje prostora za koji je korisnik zainteresovan.

Izvor: BGR

Facebook komentari: