BIZIT plus

Sting na Gitar art festivalu

PCPress.rs ImageBritanski muzičar Sting nastupiće u Beogradu 8. februara u okviru desetog Guitar Art festivala. Koncert će se održati u velikoj sali Sava centra, a Sting će nastupiti zajedno sa lautistom Edinom Karamazovim, u okviru promocije zajedničkog albuma Songs from the Labyrinth. Album je snimljen u Stingovoj kući u Toskani koja datira iz 16. veka, a 2006. i 2007. godine bio je na prvom mestu Bilbordove liste za klasičnu muziku. Album čine pesme proslavljenog elizabetanskog kompozitora Džona Daulenda, stvarane u kasnom 16. veku, pisane za lautu i glas. Ceo album je snimljen u već čuvenoj Stingovoj kući i studiju u Toskani, koja datira iz 16. veka, baš kao i romantične pesme snimljene u njoj. Nakon prvog dela veoma tražene turneje objavljen je koncertni album i DVD „The Journey and the Labyrinth: The Music of John Dowland“ sa limitiranim tiražom na kojem se nalazi i jedna akustična izvedba Stingove pesme „Message in the Bottle“. Na nekim od koncerata, Sting je u elizabetanskom maniru izvodio i još jednu svoju pesmu „Fields Of Gold“.

Pročitajte i:  PC Press video: Zašto je „Ford“ uveo standard ISO 9001? | Miodrag Ilić, Linkom-PC

Sting je albumu dao i određenu dramaturšku dimenziju kroz romansiranu naraciju Daulendovih pisama seru Robertu Sesilu. Iz tih pisama se vidi buran život i česta Daulendova putovanja po evropskim dvorovima, zbog kojih je u jednom trenutku čak bio suočen sa, ipak odbačenom, ali teškom optužbom za izdaju Krune. Pretpostavlja se da je razlog za takvu sumnju bilo i to što je svojevremeno veoma omiljeni Daulend, kojeg su mnogi savremenici nazivali i „engleskim Orfejem“, dobijao neobično velike honorare za tadašnje umetnike. Tematika Daulendovih pesama se može povezati sa nekim od najboljih Stingovih radova, njihovim zajedničkim pogledima na ljubav, te na bol i radost koju ona nosi. Sting u lirici elizabetanskog pesnika primećuje da „iako često govore o usamljenosti i očajanju, Daulendove pesme neobično oživljavaju duh“.

Prodaja ulaznica za sve koncerte desetog Guitar Art festivala počele su još polovinom meseca decembra prošle godine, a prodajna mesta su blagajne Sava centra i Beogradske arene, kao i prodajna mesta Bilet servisa i Eventima. Novogodišnji popust od 20% koji je još uvek u toku donosi ulaznice za koncert Stinga i Edina Karamazova po cenama od 2000, 2800 i 3600 dinara.

Pročitajte i:  PC Press video: DMS - Ekološki autoput za dokumenta, Nenad Solujić, Docloop

Izvor: Beogradska Arena, PC Press

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: