BIZIT plus

Više prostora na Dropbox-u za profesionalne korisnike

Dropbox je nedavno najavio da planira da poveća prostor za skladištenje koji nudi profesionalcima. Dostupna količina prostora će, kada su u pitanju individualni korisnici, sa 1TB biti povećana na 2TB, dok će za Dropbox Business Standard naloge ići i do 3TB.

Iz kompanije kažu da su korake ka povećanju prostora preduzeli zbog uslova koji se menjaju kada je veličina cloud prostora za poslovne naloge u pitanju, te zbog sadržaja poput videa 4K rezolucije, te interaktivnih prezentacija koje zahtevaju više mesta. Tako je Dropbox odlučio da besplatno poveća prostor za skladištenje, te cena ponude Professional plana i dalje iznosi 200 dolara na godišnjem nivou, dok će kompanije koje svojim zaposlenima plaćaju Dropbox Business Standard naloge i dalje izdvajati 12,50 dolara po korisniku na mesečnom nivou.

Kada su rivalske ponude u pitanju, Apple iCloud, na primer, ima ponudu koja se kreće od 5GB besplatnog prostora, do ponude kojom direktno konkuriše Dropboxu, a u okviru koje nudi 2TB za 9,99 dolara na mesečnom nivou. Međutim, ovaj servis svojim korisnicima još uvek nije omogućio da plate više od 2TB prostora, u slučaju da to požele.

Pročitajte i:  OS 17.3 dodaje zaštitu od ukradenih uređaja za iPhone 

Iz Dropbox-a kažu da će novi korisnici automatski dobijati mogućnost da pristupe povećanom prostoru za skladištenje kada se registruju za plan koji se plaća. Očekuje se da promene stignu do korisnika tokom nekoliko narednih nedelja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: