PC Press Studio

Stiže dugo očekivani pasivni CPU kuler kompanije Noctua

Noctua je poznata po tome što pravi moćne tihe PC ventilatore, a sada ima novi CPU kuler kojem ventilator uopšte nije potreban.

PCPress.rs Image

Zvuk (i težina) tišine

Dve godine nakon najave pasivnog kulera koji je dovoljno moćan da održi Core i9-9900K CPU u šahu, tihi Noctua NH-P1 (putem VideoCardz) konačno je danas u prodaji po ceni od 110 dolara. To je jedinica od 1,2 kilograma. Prema zadivljujućem ASMR video snimku kompanije (putem PC Gamer-a), šest zalemljenih heatpipe-a i debelih peraja, dovoljno su dobri da pokreću Core i9-11900K blizu njegovog TDP-a od 125W, pa čak i da vam daju mali overklok na 3.6GHz , iako će to u velikoj meri zavisiti od vašeg kućišta i drugih komponenti koje takođe mogu generisati toplotu.

Kompanija ima čitav niz smernica za podešavanje, listu kompatibilnosti procesora, pa čak i listu preporučenih slučajeva, tako da znate u šta se upuštate. Pod pretpostavkom da imate sve što je potrebno, ne b trebalo da imate previše problema da ih uklopite na matičnu ploču: čini se da je kompatibilna sa svim modernim procesorskim soketima za radnu površinu i ima “100% RAM clearance na LGA1200 i AM4”, ali imajte na umu da ćete možda želeti da izbegnete visoke RAM module ako koristite matičnu ploču LGA2066. Kompanija takođe ima tihi (12,1 dB) novi ventilator od 120 mm, NF-A12x25 LS-PWM, ako zaista želite povremeno dodatno hlađenje. Postavljeno je da se zaustavi na 0 posto PWM-a, tako da ga kontroler ventilatora može uključiti samo kada vam zatreba.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,