Stiže film o životu Elon-a Musk-a

Američka nezavisna kuća A24 biće odgovorna za produkciju filma koji će se temeljiti na biografiji koju je napisao Walter Isaacson.

PCPress.rs Image

Scenario za film biće zasnovan na biografiji Musk-a koja je objavljena u septembru

Film će se temeljiti na biografiji koju je napisao Walter Isaacson a koja je dobila deo nepovoljnih recenzija. Izvori poput Times-a sugerišu da autor “uglavnom prihvata Musk-ove samouverene prognoze kao nešto značajno”, dok ga The Guardian naziva “beskorisnom bez imalo razumevanja”.  Drugim rečima, postoje kritike koje ukazuju na to da biografija ima pristrasan pogled na Musk-ovu priču. Zatim, te kritike se prenose i na novi očekivani film. Naravno, nisu sve recenzije tako loše. Međutim, mnoge od njih ističu knjigu kao ilustraciju opasnosti koja proizlazi iz pristupa novinarstvu sa određenim privilegijama.

Isaacson je takođe napisao biografiju o Steve Jobsu. Knjiga je pretočena u film iz 2015. godine sa Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi i u režiji Dannyj-a Boyle-a. Taj film na kraju je bio izuzetno slobodna adaptacija Isaacson-ove knjige, pa ćemo videti šta će poznati reditelj Darron Aronofsky uraditi sa ovim materijalom.

Pročitajte i:  Rusija ponovo upozorila da će napasti Starlink

Film je još u ranoj fazi razvoja. Još uvek nema informacija  o tome ko će napisati dodatne delove scenarija i nema najave o glumcima. Na Reddit-u najviše ocenjeni predlozi za glumca koji bi mogao igrati Elon-a Musk-a uključivali imena poput Nicolasa Cage-a, Rami Malek-a, Jesseja Eisenberg-a i Roberta Downey Jr-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,