BIZIT plus

Stiže Google Wallet za Android

Google je ozbiljan u nameri da zameni fizičke novčanike koji se guraju u džepove, pa je u tom kontekstu najavljen Google Wallet za Android uređaje.

PCPress.rs Image

To znači da će Android korisnici na Google Wallet moći da povezuju svoje kreditne kartice, te da namirnice i drugu robu plaćaju jednim klikom. Nova aplikacija pored toga može da čuva i druga dokumenta, na primer potvrde o vakcinaciji, karte za koncert, propusnice za aerodrome i više od toga.

Usluga je trenutno namenjena stanovnicima Sjedinjenih Američkih Država, a iz kompanije su objavili da rade na tome da se digitalni novčanik poveže i s ličnim dokumentima, pa će korisnici moći da se identifikuju preko QR koda ili direktno iz aplikacije.

Istaknuto je da se Google Wallet podaci neće biti dostupni kompaniji Google, tako da je bezbednost zagarantovana. Oni koji imaju Android 5 i novije verzije, te Wear OS, će uskoro moći da koriste novčanik. Ne radi se o revolucionarnoj ponudi, budući da se ranije pojavila Apple Wallet aplikacija za iPhone korisnike, a i sam Google je Google Wallet lansirao još pre deset godina. Vremenom se spojio s Google Pay, a sada ponovo postaje samostalan i stiže sa svežim, korisnim opcijama.

Pročitajte i:  Google Search chatbot: Nova era pretraživanja interneta

Izvor: Mashable

Facebook komentari: