BIZIT 2022

Stiže i usluga primanja novca na PayPal račun

Samo nekoliko dana od kako su novi korisnički uslovi PayPal servisa stupili na snagu  i time se ispunio jedan od preduslova da korisnici iz Srbije primaju uplate na svoj PayPal račun, ta mogućnost je stigla.

paypalana

 

Korisnici iz Srbije javljaju da se na njihovom nalogu pojavila mogućnost primanja uplata, a pojedini su čak i primili prve transakcije.

Kako prenosi Netokracija, neki korisicnici koji su uspeli da obave transakciju još uvek čekaju na mail kojim se potvrđuje transfer novca, a u svetu je bilo slučajeva da se na pojedine prilive čeka i po nekoliko nedelja.

Na svom blogu Dragan Varagić, online strateg i konsultant iz oblasti poslovne primene interneta, upozorava da iako ste među onima kojima je ova opcija omogućena, ne koristite PayPal za plaćanja u Srbiji.

“Kako sredstva koja vam stižu preko PayPal-a dolaze na vaš bankovni račun (koji je povezan sa vašom karticom), vodite računa o tome da su ovakva sredstva dostupna za proveru od strane NBS, a Narodna banka Srbije ne dozvoljava domaći platni promet koji nije u dinarima za pravna i fizička lica.

To znači da je zabranjeno da preko PayPal-a vi prebacujete sredstva drugom pravnom i fizičkom licu u Srbiji. Postoji velika šansa da budete novčano kažnjeni za ovaj tip transakcija”, piše na blogu draganvaragic.com.

Pročitajte i:  Indonezija blokirala Steam, PayPal i druge servise

A to potvrđuju i neki korisnici:

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

One thought on “Stiže i usluga primanja novca na PayPal račun

  • 16. October 2014. at 09:44
    Permalink

    Pa promenite valutu u DINAR, i šaljite REZIDENTIMA koliko god hoćete.

Comments are closed.