BIZIT plus

Stiže MediaTek Dimensity 9200+ čip

Flagship verzije Android telefona uskoro će imati još jednu varijantu kada je u pitanju čip koji ih pokreće. MediaTek je potvrdio da će 10. maja lansirati novi Dimensity 9200+ čip, koji će moći da „stane na crtu“ najmoćnijem Qualcomm-ovom čipu.

PCPress.rs Image

U trenutku pisanja ovog teksta još uvek se nije znalo da li će povodom lansiranja biti upriličen neki događaj, ili će kompanija samo izdati zvanično saopštenje. Za sada je poznat samo tačan datum, koji se (slučajno ili namerno), poklapa sa Google I/O 2023 konferencijom.

Isto tako, još uvek se ne zna šta će sve novo doneti Dimensity 9200+, ali je se po imenu može zaključiti da će biti unapređena verzija Dimensity 9200 čipa, koji je lansiran prošle godine. Inače, taj čip je po performansama uporediv sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom, ali ga iz nekog razloga nismo videli u velikom broju telefona do sada.

Pretpostavlja se da će, kao i Dimensity 9000+ i Dimensity 9200+ doneti ubrzanje CPU i GPU jedinica, sa fokusom na poboljšanje performansi i/ili efikasnosti. Takođe, trenutno je teško zaključiti kada će ovaj čip da se nađe u nekom telefonu. Uostalom, ni Dimensity 9000+ nije bio dostupan na internacionalnom tržištu sve dok se nije pojavio Oppo Find N2 Flip.

Pročitajte i:  Kad AI generiše slike iz teksta u realnom vremenu

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari: